+32 505 81 505

Enterprise Wi-Fi

Enterprise WiFi bij YouReal IT Solutions

Vergeet dure en beperkte Wi-Fi oplossingen.
Kies voor betaalbare en onbeperkte infrastructuur.

"Seamless Roaming"

Seamless Roaming

"Seamless Roaming" zorgt ervoor dat uw netwerk over grote oppervlaktes als één groot netwerk wordt gezien. In praktijk betekent dit dat u op een bepaalde locatie een videogesprek via Skype of een download kan starten, en vervolgens het gebouw of terrein doorwandelen zonder dat uw verbinding wordt verbroken
Uw apparaten zullen in samenwerking met de revolutionaire access points automatisch een stabiele verbinding tot stand brengen met het dichtsbijzijnde access point, zonder uw actieve verbinding te verstoren.

Verschillende draadloze netwerken op basis van de locatie ("wifi-buiten", "wifi-restaurant", "wifi-bar", "wifi-kantoor",...) zijn verleden tijd. U verkrijgt één groot naadloos aaneengesloten netwerk.

Software-based controller (gratis!)

Wi-Fi Controller

Het revolutionaire prijsverschil zit niet alleen bij de access points maar ook bij de softwarematige controller. Waar alternatieve oplossingen behalve dure access points ook gebruik maken van nog duurdere hardwarecontrollers, bieden wij een gratis softwarecontroller aan.

De controller is nodig om alle verschillende access points te beheren, alsook om een centraal overzicht te bewaren van het gebruik. Zo kan u vanuit een centraal controlepaneel:

 • Alle verbonden apparaten zien
 • Het verbruik raadplegen (totaal & per apparaat) en andere uitgebreide statistieken zien
 • Een portaal voor gasttoegang opzetten
 • Een visueel overzicht verkrijgen van de netwerkdekking
 • Verschillenden draadloze netwerken configureren

Bovenal is deze controller volledig gratis als u deze op uw locatie kan installeren. Dit kan op een gewone computer alsook op een server (aanbevolen).
Of indien gewenst kunnen wij deze ook onderbrengen in de cloud voor een voordelige prijs.

Ook voor kleine ondernemingen

De gratis controller maakt deze Wi-Fi oplossing ook uitermate geschikt voor kleinere kantoren of zelfs bij u thuis. Opstellingen kunnen variëren van 1 tot duizenden access points.

Wi-Fi voor bezoekers

Wi-Fi voor bezoekers

In vele gevallen zal u een onderscheid willen maken tussen het Wi-Fi netwerk dat u en uw medewerkers zelf gebruiken, en datgene dat uw bezoekers gebruiken. Dit om verschillende redenen:

 • U wilt zelf genieten van een onbeperkte snelheid, maar u wilt niet dat bezoekers uw snelheid opsouperen.
 • U wilt zelf onbeperkt toegang tot uw interne infrastructuur, maar bezoekers mogen dit uiteraard niet.
 • U wilt uw eigen toegang regelen via bijvoorbeeld uw domein, en dat van bezoekers via vouchers of een portaalsite.

Geen enkel probleem. U kan tot 4 verschillende draadloze netwerken opzetten met verschillende eigenschappen, gaande van snelheidsbeperkingen tot beveiligingsinstellingen.

Onbeperkt uitbreidbaar

Wi-Fi Uitbreidbaar

In tegenstelling tot andere systemen die gebruik maken van hardwarecontrollers is dit systeem oneindig uitbreidbaar.
Bij hardwarecontrollers moet een access point veelal rechtstreeks verbonden zijn met de controller, die dan ook een vast aantal poorten heeft.

De softwarecontroller heeft geen limiet en geen bijzondere vereisten.
Access points die aan het ene eind van het gebouw ingeplugd zijn in een switch kunnen perfect worden aangestuurd door de controller die zich aan het andere eind bevindt, of zelfs in de cloud. Er is geen fysieke connectie noodzakelijk!

Dit betekent ook dat u uw infrastuctuur telkens eenvoudig kan upgraden of uitbreiden. U kan bijvoorbeeld starten met de low-budget access points en deze stapsgewijs upgraden naar de snellere access points.
Of u kan starten met een netwerk binnenshuis en nadien een draadloos netwerk buitenhuis voorzien. Hiervoor zijn geen uitbreidingen of investeringen aan de controller nodig: enkel wat kabel en de aanschaf van de eigenlijke access points volstaan.

Verschillende mogelijkheden

Er zijn verschillende access points verkrijgbaar met uiteenlopende prijzen en mogelijkheden.

 • Access points met 2.4 GHz, 5 GHz of allebei
 • Access points voor binnen of buiten
 • Access points vanaf 300 Mbps tot 1300 Mbps en meer

Totaalintegratie & vrijze keuze

YouReal IT biedt voor u een totaalintegratie aan. Wij komen bij u een on-site inschatting maken van de nodige access points, en indien gewenst voorzien wij ook de nodige bekabeling (netwerkkabels).
Of u voorziet zelf de bekabeling en wij leveren de access points - zoals u zelf verkiest.

Meer weten?
Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie.

Contacteer ons